Kuva: Uupi Tirronen

henna.hakkarainen[at]iki.fi

Hakkarainen Henna

Henna Hakkarainen, teatteriopettaja ja näyttelijä (TeM), opiskellut fyysistä lähestymistapaa näyttelijäntyöhön mm. klovneriaa 1990-luvulla Tanskassa ja Englannissa. Maisterintutkinto Teatterikorkeakoulussa 2000-luvun alussa. Opetustyötä ammattikorkeakoulussa, avoimessa yliopistossa sekä työväenopistossa. Laaja kokemus näyttelijänä teattereissa ja filmituotannoissa.

Nykyisin Henna on keskittynyt lähinnä lausuntaan ja klovneriaan. Lisäksi hän tarjoaa esiintymisvalmennuksia sekä työnohjausta. Tämänhetken taiteellinen projekti yhdistää hauskalla tavalla lausunnan ja klovnerian. Klovnihahmo Gertrud Steinohr pitää Runovastaanottoa, jossa ”asiakas” voi kertoa asiansa, ihmetyksensä tai kysymyksen/pulman ja saa siihen Poeettisen reseptin ns. instantrunon, joka valmistuu kuullun perusteella.
”Mielestäni jokaisessa ihmisessä on luovuutta, miten sitä voi vahvistaa taideopetuksen kautta ja löytää mahdollisesti uusia näkökulmia elämään on jatkuva kiinnostuksen kohteeni.” 
Suomen Lausujain Liiton hallituksessa vuodesta 2021. Koulutustiimin jäsen, vastuualueena Aika-hanke ja Joutsenon kesäkurssi.