Kuva: Matti Hietala

hillevi.kilpelainen[at]gmail.com
050 350 5458
www.facebook.com/hilleviplayshelvi

Kilpeläinen Hillevi

Hillevi Kilpeläinen (FM) toimii teatterin, lausunnan sekä opetuksen aloilla. Kiinnostus teatteriin ja runoihin syttyi jo pienenä. Näyttelemistä hän opiskeli Lahden Kansanopiston näyttämötaiteen linjalla sekä lukuisilla kursseilla.

”Pääosin olen kuitenkin oppinut työn kautta. Olen saanut tehdä teatteria ja lausuntaa alan ammattilaisten parissa työskennellessäni mm. Q-teatterissa, Helsingin Ylioppilasteatterissa, Nälkä-teatterissa sekä Rovaniemen Kaupunginteatterissa. Lausuntaa olen opiskellut Helsingin Yliopiston  Puheviestinnän laitoksella sekä Ritva Ahonen-Mäkelä yksityisoppilaana. Ne ovat olleet arvokkaimmat teatteri- ja lausuntakoulutukseni. Päivitän taitojani koko ajan. Viimeksi Metropolian Tarinateatteri-koulutuksissa.”

Hillevi on käsikirjoittanut, dramatisoinut ja ohjannut näytelmiä mm. haminalaiselle Teatteri Kurkiauralle mm. Toivo Pekkasen Tehtaan varjossa, Haminan Rauha – 200 vuotta naisen elämästä sekä Kajaanin Runoviikon Maakunnat kohtaavat voittaja esityksen (2007) Pilvi ja omenapuu – Helvi Hämäläisen elämä. 

Tällä hetkellä Hillevin ohjelmistossa on vierailuesityksenä teattereissa kiertävä lähes parituntinen Minä kirjoitan, minä kirjoitan – monologi Helvi Hämäläisen elämästä. Häneltä voi tilata myös lyhyempiä toiveiden mukaan räätälöityjä runoiltoja eri tilaisuuksiin. SunOpen kautta Hillevi tarjoaa teatteri-ilmaisun ja lausunnan opetusta yksityisesti ja ryhmille. 

Hillevi on ollut SLL:n taiteilijajäsen vuodesta 1997 ja toiminut Suomen Lausujain Liiton puheenjohtajana 2022-2024.