Kuva: Sakari Kirjavainen

kk.sinisalo[at]kaje.fi

Kirsi-Kaisa Sinisalo

Kirsi-Kaisa Sinisalo valmistui Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi 1996 (TeM). Tämän jälkeen hän on näytellyt sekä kiinnitettynä, että vierailijana useissa maamme teattereissa.

Ensimmäisen runoillan, Kuun Kuva meissä, hän teki Kirsi-Kunnaksen runoista Tampereen Teatteriin 1999. Väinö Linnan Pohjantähti-trilogiaan perustuva monologi Pentinkulman naiset sai ensi-iltansa 2002. Viimeinen esitys nähtiin osana Suomi 100 -vuoden juhlaohjelmistoa 2017.

Sinisalo teki Sinikka Nopolan teksteistä monologin Likka – Elämä ja teot 2006. Hän on tehnyt dialogit tanssija Ari Nummisen kanssa Märta ja Henrik Tikkasen taiteesta sekä runoudesta ja talouspolitiikasta yhdessä Taisto Reimaluodon kanssa. Vasten kivistä sydäntä -esityksen Sirkka Turkan runoista Sinisalo valmisti 2009.

Kajaanin Runoviikon Taiteellisena johtajana Sinisalo toimi vuosina 2007-2010. Hänet palkittiin Oulun läänin taidepalkinnolla Runoviikon kehittämisestä. Runoviikon jälkeen hän siirtyi johtamaan Rauman Teatteria 2010-2013 ja Hämeenlinnan Teatteria joulukuusta 2013- 2020. Johtajan toimiin sisältyi 1-2 taiteellista työtä vuosittain, jolloin Sinisalo joko kirjoitti, ohjasi ja näytteli.

Vuodesta 2020 Sinisalo on toiminut jälleen freelancerina. Hän mm. ohjaa Valkeakoskella Riimiyhmää ja Hämeenlinnassa Runoja esittämään -ryhmää. Koronavuosien apurahoilla hän teki ohjaaja Sakari Kirjavaisen kanssa lyhytelokuvan hämeenlinnalaisten nuorten kanssa. Yhdessä he valmistivat myös monologin Kaikki antamani aamut Timo Malmin teksteihin. Koronavuosien aikana Sinisalo opiskeli ja valmistui Kulttuurituottaja YAMKsi Humanistisesta Ammattikorkeakoulusta.

Suomen Lausujain Liiton hallituksessa vuodesta 2022. Koulutustiimin jäsen, vastuualueena Veikko Sinisalo -kilpailu ja -stipendirahasto, Ouu 26 -hanke.