Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Metsäkansan runomatinea

13.7.2024 klo 14:00 - 16:00

23€

Metsäkansan kulttuuriseura ry kutsuu Kirsi Kunnaksen ja Aila Meriluodon runouden ystäviä Metsäkansan runomatineaan Leivonlauluun, Metsäkansan vanhaan kansakouluun, muusikko Debra Tapion kotiin ja kulttuurin kehtoon.

OHJELMA

Maire Martikainen
Kirsi Kunnas uudistusmielisenä runoilijana
Kunnaksen lasten ja aikuisten runoja (30 min)

Leena Kirstinä
Kirsi Kunnas 1950-luvun modernismin murroksessa
Uudistajana aikuisten ja lasten runoudessa
Kunnaksen runouden juuret
Elämä ja teokset – yhtymäkohtia (45 min)

– kahvihetki puutarhassa tai salissa

Sina Kujansuu & Leif Segerstam
Aila Meriluoto – rakkauden siivin minimalismiin
Meriluodon runoja improvisoitujen sävellysten siivittämänä
Valintoja Aila Meriluodon Kootuista runoista, WSOY 1976 (30 min)

ESIINTYJÄT

Maire Martikainen, tamperelainen näytelmäkirjailija, teatteriohjaaja, toimittaja ja lausuja, erikoistunut akateemikko ja runoilija Kirsi Kunnaksen runoihin. Opiskellut Helsingin ja Tampereen yliopistoissa. Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n ja Pirkkalaiskirjailijat ry:n jäsen.

Martikainen on dramatisoinut ja ohjannut Kirsi Kunnaksen runoista teatteriesityksen ”Kuun kuva meissä” Tampereen Teatteriin 1998. Uusintaesitys nähtiin 2000 Kajaanin Runoviikolla.

Leena Kirstinä, Jyväskylän yliopiston professori (emerita), tietokirjailija, suomentaja.
Kirjoittanut akateemikko, runoilija Kirsi Kunnaksen (1924–2021) elämäkerran Kirsi Kunnas – sateessa ja tuulessa (WSOY 2014).

Sina Kujansuu teatteriohjaaja, lausuja. Valmistunut ohjaajaksi Tampereen yliopiston draamastudiosta, opiskellut Tampereen musiikkiopistossa pääaineenaan puhetekniikka ja lausunta, toiminut Lappeenrannan ja Kuopion kaupunginteattereissa näyttelijä-ohjaajana. MTV teatteritoimituksen ohjaaja yli 20 vuotta. Kajaanin runoviikon taiteellinen johtaja 2003–2006. Useita lausuntailtoja kotimaassa ja ulkomailla. Suomen Lausujain Liiton taiteilijajäsen.

Leif Segerstam
80-vuotisjuhlavuottaan viettävä, suurta kansainvälistä mainetta saavuttanut kapellimestari, säveltäjä ja multi-instrumentalisti. Poikkeuksellisen tuotteliaana säveltäjänä tunnettu Segerstam palkittiin Pro Finlandia -kunniamerkillä 1992.
Leif Segerstamin musiikillinen velhous koskettimiston äärellä välittyy hetkessä luodun musiikin synnyttämisessä hämmentävän rikkaalla ja monisävyisellä tavalla. Säveltulvat syntyvät milloin raivoisasti ja milloin toisaalla tyyntyvät rauhallisesti kelluviksi maisemiksi tekstin näin vaatiessa. Leifin karisma on vahva, aina hetkessä läsnä oleva ja alati valppaana reagoimaan pieniinkin musiikillisiin ja runollisiin muutoksiin. Ikuisella lapsen mielellä.

HUOM! Salissa on tilaa 40 kuulijalle.
Liput 23 €, kahvi/tee kera Kirsi Kunnaksen lempileivoksen 7 €
Mobilepay
Lippuvaraukset: leena.larva@ainoklinikat.fi

Metsäkansan kulttuuriseura ry

Tiedot

Päivämäärä:
13.7.2024
Aika:
14:00 - 16:00
Hinta:
23€
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Leivonlaulu
Metsäkansantie 92
Valkeakoski, 37850
+ Google Map

Järjestäjä

Marju Lökström
Puhelin
041 534 3115