Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

3000 vuotta itämerensuomalaista runoutta – Ilman miehen yhteyttä

20.11.2024 klo 19:00 - 20:00

15€ - 30€

”Ilman miehen yhteyttä” on hauska ja kepeä esitys länsimaisen ajattelumme perusteista ja kristillisestä lähimmäisenrakkaudesta laajennettuna koskemaan kaikkea elämää. Evankeliumista ja evoluutiosta siis. Esityksen vanhin aines on keskiaikainen Luojan virsi, suomalainen metsäevankeliumi, jonka Arhippa Perttunen lauloi Elias Lönnrotille. Matias Salamniuksen ”Ilolaulu Jesuxesta” vuodelta 1690 nostaa jännityksen kattoon, ja finaalissa kuullaan Eeva Kilven ajatuksia kasveista ja eläimistä, jotka ovat kipeästi Vapahtajan tarpeessa.

Esityksen avaa Jacob Judénin hymni suomalaisesta identiteetistä vuodelta 1810.

”Ilman miehen yhteyttä” kuuluu Juha Hurmeen ideoimaan esityssarjaan 3 000 vuotta itämerensuomalaista runoutta, jossa kunkin esityskokonaisuuden elementit haetaan otsikon mukaisesti isosta aikahaarukasta. Esityssarjaa toteutetaan ennen kaikkea eräteatteriversioina luonnonsuojelukohteissa kaukana parkkipaikoista, keskuslämmityksestä ja teatteritekniikasta. Mutta myös sisäesitykset sallitaan tarvittaessa.

Esityssarjaa toteutetaan vuosina 2024- 2026 yhdessä Kajaanin Runoviikon ja Oulu26 kulttuuripääkaupunkivuoden kanssa. Esityssarja huipentuu vuonna 2026. Esiintyjinä Kajaanin ensi-illoissa nähdään vuosittain Veikko Sinisalon stipendirahaston vuosikymmenien saatossa palkitsemia Vuoden nuoria lausujia. Esityksen modernit runot ovat Kajaanin Runoviikon eri vuosien Suven runoilijoiden runoja.

Kesto 45 minuuttia

Tekijät

Esiintyjät: Tuukka Vasama, Juha Hurme, Eero Enqvist, Oona Jama ja Pekko Käppi.
Viittomat: Eero Enqvist
Liikekieli: Oona Jama
Musiikki: Pekko Käppi
Dramatisointi ja ohjaus: Juha Hurme
Taiteellinen johto ja yhteistyön koordinointi: Kirsi-Kaisa Sinisalo

Tuotanto: Kalevala Fest
Kiitokset: Taike, SKR, Kajaanin Runoviikko, Oulu26
Lippu.fi

Tiedot

Päivämäärä:
20.11.2024
Aika:
19:00 - 20:00
Hinta:
15€ - 30€
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.avoimetovet.fi/ilman-miehen-yhteytta/

Tapahtumapaikka

Teatteri Avoimet ovet
Erottajankatu 5
Helsinki, 00130
+ Google Map

Järjestäjä

Kirsi-Kaisa Sinisalo